De vrijwilligers zijn de hoeksteen van ons sociaal project. Wij zijn steeds op zoek naar gemotiveerde mensen!

Heb je enkele uren vrij in de week en wil je je tijd op een zinvolle manier voor anderen vrijmaken? Dan is vrijwilligerswerk binnen VZW Zorghuis Oostende misschien wel iets voor jou.

Als vrijwilliger sta je in voor de ondersteuning, opvang en/of begeleiding van alleenstaande patiënten met kanker, die te kampen hebben met ernstige bijwerkingen tijdens de oncologische behandeling. 

Er gewoon "zijn", een luisterend oor bieden, ondersteunen, zorg dragen voor het comfort van de gast, rust creëren, ... dat zijn de "kerntaken" van een vrijwilliger in het Zorghuis.
Meer in het bijzonder zijn volgende lichte huishoudelijke taken ook mogelijk: bereiden van maaltijden, de was en de strijk doen, het Zorghuis onderhouden, enz.

De prestatie gebeurt overdag of 's nachts, in de week en/of in het weekend.

Van onze vrijwilligers verwachten wij dat ze een goede dosis gezond verstand hebben en dat ze gemakkelijk contacten leggen met anderen.
Uiteraard zijn onze vrijwilligers gebonden door een geheimhoudingsplicht, dus discretie is een absolute must.

Vanzelfsprekend wordt voor opleiding en de nodige begeleiding gezorgd. Vóór de start wordt ook een afsprakennota ondertekend door beide partijen. Zo ben je beschermd en verzekerd tijdens je activiteiten als vrijwilliger. Een vergoeding is in principe niet voorzien, maar we kunnen je wel garanderen dat je er rijk van wordt! Rijk aan ervaringen in omgaan met mensen, aan contacten met een toffe vrijwilligersploeg, enz...

SINDS DECEMBER 2012 KUNNEN VRIJWILLIGERS DIE BEREID ZIJN 'S NACHTS (van 20 uur 's avonds tot 8 uur 's morgens) AANWEZIG TE ZIJN IN HET ZORGHUIS EEN VERGOEDING BEKOMEN. Meer info bij onze coördinator.

Geprikkeld?

Vul de informatiefiche (klik hier voor de fiche) in en stuur deze naar

     VZW Zorghuis Oostende, Pater Pirelaan 5, 8400 Oostende                                            

     of meld je aan via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Daarna word je uitgenodigd voor een verkennend gesprek.

   

WWW.ZORGHUISOOSTENDE.BE